divendres, 19 de juny del 2020

"El pop, la petxina i la sardina"

 

És clar! de la platja i el mar.



I és que hem treballat de valent i ens hem guanyat poder gaudir d’unes merescudes vacances d’estiu. I no sé vosaltres, però, en sentir la paraula estiu, a mi, el primer que em ve al cap és la imatge del mar, del sol, i de la platja. I fins allà anirem amb la nostra cançó d’avui. Vegeu el vídeo que he preparat: EL POP I LA PETXINA I LA SARDINA.

*No oblidem que si volem continuar gaudint d’aquesta meravella que és el mar l’hem de cuidar entre tots fent sempre les 3R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar evitant que la brossa acabi al mar.





A continuació us proposo diferents idees, però evidentment les podeu adaptar utilitzant els materials i donant-li la forma que més us agradi.












Per fer un tambor oceà o tambor de mar:





Material: dos plats plàstics (o similar), pasta de sopa, sorra o similar.

Segejar els dos plats un cop hem posat entre ells els grans de pasta o sorra per poder agitar sense que s’escapin.





Una alternativa a aquest tambor és un pal de pluja o shaker (com el del video).

Podem elaborar-lo seguint el següent esquema:






El shaker és més senzill que el pal de pluja. N’hi ha prou amb omplir un pot metàl·lic amb sorra o pasta de sopa, tapar-lo i agitar com una maraca:







I una altra proposta és fer el símil de la petxina amb (la castanyola).




Per fer-ho només necessiteu una mica de cartró i dues xapes, o dos taps de plàstic, o dues mitges closques de nou, o fins i tot dues monedes. I cola per enganxar-les al cartró.

Per a fer-lo més fàcil de manipular podem afegir una tira en forma de pont per la cara externa per facilitar que els menuts les puguin agafar i fer sonar amb més facilitat.

Vegeu els exemples:














Ara que teniu els vostres instruments reciclats us proposo tornar a escoltar la cançó acompanyant-la, cada vegada, d’una manera diferent: cantant, ballant, tocant l'instrument reciclat…
O, si convenceu a la família, feu tot això, plegats, que sempre és millor!
 Veureu què n’és de divertit!



I ARA, US CONVIDO A TANCAR LES PANTALLES DURANT UNES QUANTES SETMANES, I A GAUDIR D’UN ESTIU PLE D’AVENTURES I EXPERIÈNCIES ON NO HI FALTI MAI LA MÚSICA!


UNA FORTA ABRAÇADA I FINS AVIAT!


NATALIA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada